Frakt 39kr  
Fraktfritt över 600kr  
Sport är ett tillskott som ger långvarig energi och visar sin bästa effekt efter ungefär 30 dagars kontinuerlig användning. Det syftar till att främja ökad energi och förbättrad återhämtning och är särskilt utformat för att stödja längre perioder av intensiv träning. Det är det perfekta tillskottet för din hund under de mest krävande tränings- eller tävlingsperioderna, med en tydlig fokus på att underlätta och påskynda återhämtning.
Sport 560g

Sport

299 kr549 kr

Svenska DjurApotekets Sport
Förpackningen rymmer 270g.

Sport är en mix med MSM, C-vitamin och aminosyror som ger en snabbare återhämtning efter träning.
Tillskottet är för hårt arbetande hundar.

Nollställ

Produktbeskrivning

Sport 270g

För hårt arbetande hundar

Vill du erbjuda din hund återhämtning vid aktivitet?
Letar du efter ett tillskott som ger energi på lång sikt?
Tränar du din hund i intensiva perioder?

Varför ge Sport?

Sport är en mix med MSM, C-vitamin och aminosyror som främjar återhämtning efter träning. Hårt arbetande hundar löper risk att inte få i sig tillräckligt med aminosyror (protein) som leder till tapp av muskelmassa och återhämtning. Sport är tillskottet som förebygger och används under intensiva och aktiva perioder.

När ger man Sport?

Sport är energi på lång sikt, den har bäst effekt efter cirka 30 dagars användning. Främjar bättre energi, återhämtning och är ett tillskott för längre perioder av aktiv träning. Detta är ett tillskott som man ger under den mest intensiva tränings-/tävlingsperioden. Tillskottet fokuserar mer för återhämtning.
Man kan kombinera Sport och Pro-X som är ett rent proteinpulver.

Ges till vuxna hundar från 18 månader. Börja ge ca 30 dagar innan önskad maxeffekt.

Du kanske letade efter..

Letar du efter ett proteinpulver som du kan ge året runt som främjar muskeluppbyggnad? Pro-X är ett proteinpulver man använder när man vill bygga mer muskler, fysa hårdare, smakretare till vätskeersättning eller som en liten påfyllare av energi vid träning. Är du ute efter rent protein rekommenderar vi Pro-X.

Sammansättning:
MSM (Metylsulfonylmetan)
L-Glutamin
Beta-Alanin
L-Arginin, BCAA 2:1:1 (Leucin, Isoleucin,Valin)
C-vitamin (kalciumascorbat)

Innehåll per 1 dosmått a 2,015 g (1ml)
MSM 750 mg
L-Glutamin 500 mg
Beta-Alanin 250 mg
L-Arginin 250 mg
BCAA 2:1:1 250 mg
C-vitamin 15 mg

 

Bruksanvisning
Blandas i maten 2 gånger om dagen. Dosmått medföljer i förpackningen.
Förpackningen fyller 270 g.

Passar hund och katt.

Vikt Mängd Räcker ca
Katt/Liten hund upp till 0-10 kg 1 dosmått 134 dagar
Hundar mellan 10-20 kg 2 dosmått 67 dagar
Hundar mellan 20-30 kg 3 dosmått 45 dagar
Hundar mellan 30 kg + 4 dosmått 69 dagar

 

Vad är aminosyror?

Aminosyror är byggstenar i proteinerna, som bygger upp allt levande liv och klarar kroppens alla funktioner. Proteiner bygger upp celler och reparerar vävnader. De kan också bilda antikroppar för att bekämpa bakterier och virus. En saknad aminosyra är en saknad byggsten.

Aminosyror genom maten
Aminosyror kan inte – såsom t.ex. fett – lagras i kroppen. här behövs en kontinuerlig tillförsel. En bra kost med rätt sammansättning är en grundförutsättning. Men eftersom alla de livsviktiga aminosyrorna måste tillföras i rätt mängd och på samma gång är ofta föda inte tillräcklig och många hundar äter idag en alldeles för ensidig kost.

 

Tillgång till aminosyror leder till mer muskelprotein
Hela tiden pågår proteinnedbrytning och proteinsyntes (bildandet av protein) i djurets kropp. Skillnaden mellan nedbrytningen och bildandet av protein i muskler kallas ibland för muskelproteinbalans. Genom att ge djuret aminosyror kan du öka proteinsyntesen ytterligare, vilket leder till en ännu mer positiv muskelproteinbalans. Om djurets proteinbalans i genomsnitt har varit negativ under en dag så har det brutits ned mer protein än det bildats, men om proteinbalansen har varit positiv så har det bildat mer protein än vad som har brutits ned. Hundar som tränar hårt riskerar att inte få i sig tillräckligt med aminosyror (proteiner) från fodret utan här måste det tillsättas alt ge djuret kött, kyckling eller fisk varje dag. Hundar som ska prestera, jakt, löpning, simning osv kräver mer protein än vanligt annars finns det stor risk för avmagring/muskel tapp.

 

Godkända påstående för protein.

  • Protein bidrar till att bibehålla muskelmassan.
  • Protein bidrar till att öka muskelmassan.
  • Protein bidrar till att bibehålla normal benstomme.
MSM är en svavelförening som kroppen använder för att reparera och skapa nya celler. Genom att komplettera kosten med MSM, så fyller du på hundens svavelförråd och får en piggare och ett mer välmående djur. MSM anses vara positivt för lederna och musklernas uppbyggnad och en snabbare återhämtning.
Godkända påstående för C-vitamin:
  • C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för , blodkärlen, benstommen och broskets normala funktion.
  • C-vitamin bidrar till normal energiomsättning.
  • C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • C-vitamin bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.