Frakt 39kr  
Fraktfritt över 600kr  
Vatskeersattning_400_P

Vätskeersättning 400g

5.00 av 5 baserat på 5 kundomdömen
(5 kundrecensioner)

199 kr

 

Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är utvecklad för att ge din hund snabb näring och de viktigaste elektrolyterna som behövs för återhämtning vid tex akut diarré, måttlig uttorkning eller för återhämtning vid hårt arbete för aktiva hundar. Läs mer om Vätskeersättning längre ner på sidan.

 

 

Produktbeskrivning

Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är utvecklat för att kompensera den vätske- och elektrolytförlust som kan uppstå hos både hund och katt. Glukos och maltodextrin ger snabb energi och elektrolyterna för att återställa balansen av mineraler i kroppen.

Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är ett pulver med snabb näring från glukos och maltodextrin plus alla de viktigaste elektrolyterna i form av natrium, kalium, kalcium, magnesium och zink. Vätskeersättningen ska användas för att djuret ska kunna återhämta sig i samband vid hårt arbete, akut diarré och måttlig uttorkning vid t.ex. varmt väder.

Vid diarré förloras stora mängder vätska ur kroppen. Om inte vätskan ersätts är det risk att djuret torkar ur. Hårt arbetande hundar kan med fördel ges vätskeersättning för att snabbt få tillbaka energi och därmed en snabbare återhämtning vid t.ex. jakt och tävling.

Rekommenderas vid:

Mag- och tarm störningar (akut diarré) där vätskeförlust uppstår.
Hög värme, varma sommardagar eller färd i varm bil, tåg, etc.
Hårt arbete, som för jakthundar, vallhundar, spårhundar, draghundar och tävlingshundar.

 

INGREDIENSER: Glukos, maltodextrin, kaliumklorid, kalciumcitrat, natriumklorid, natriumcitrat, magnesiumsulfat, zinksulfat.

Deklaration per dosmått á 10g(15ml)

Glukos 4,9g
Maltodextrin 3,3g
Kalium 200mg
Natrium 160mg
Kalcium 120mg
Magnesium 60mg
Zink 2mg
Klorid 330mg

 

Näringsdeklaration/100g

Protein 0%
Aska  8%
Kolhydrater  82%
Fett  0%
Vattenhalt  4%
Energi  328 kcal

 

DOSERING
Blanda 1 dosmått med 0,5liter vatten, 2 dosmått med 1 liter osv. Ge djuret fri tillgång att dricka. Om djuret inte dricker frivilligt kan man använda en plastspruta och ge ersättningen rakt i mungipan, se till att djuret sväljer mellan de små doserna.

Färdigblandad lösning bör förbrukas inom ett dygn.

Katt och liten hund upp till 11kg 1 dosmått
Hundar mellan 10-20kg 2 dosmått
Hundar mellan 20-30kg 3 dosmått
Hundar 30-40kg+ 4 dosmått

 

5 recensioner för Vätskeersättning 400g

 1. 5 av 5

  :

  Perfekt efter ett träningspass!

 2. 5 av 5

  :

  Superbra att fylla på med energi under både träning och tävling!

 3. 5 av 5

  :

  En produkt alla borde ha hemma i sitt hundapotek ! Efter ett träning/ tävlingspass, varma dagar eller om hunden t ex drabbats av vätskeförlust pga diarré.

 4. 5 av 5

  :

  Svenska Djurapotekets vätskeersättning har verkligen varit toppen för oss! Har den alltid med i träningsväskan varma sommardagar och ser till så hundarna håller sig pigga och får i vätska. Lika bra på vandringar, som på brukshundsklubben eller under ett vallningspass! Ett måste att ha hemma till hundarna!

 5. 5 av 5

  :

  Sjukt bra! Inte bara effektiv efter träning utan även bra till riktigt varma sommardagar????

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.