Frakt 39kr  
Fraktfritt över 600kr  

Artros

Artros hos hund och/eller katt

Man kanske tror att artros endast drabbar människor men det är minst lika vanligt bland hundar och katter. När det gäller hundar är det främst mellanstora och stora hundar som drabbas men även mindre hundar kan drabbas. Även katter kan drabbas av artros liksom de mindre hundarna.

Symptom på artros kan komma smygande och det är inte alls säkert att man upptäcker det i ett tidigt stadium eftersom både hundar och katter kan “vänja sig” vid problem och därmed anpassa sina rörelser efter det.

De absolut vanligaste symptomen är att hunden eller katten haltar och är stel. Oftast upptäcker man detta främst efter att djuret har vilat och då musklerna och lederna är kalla och därmed inte lika rörliga. I en del fall kan haltandet avta när hunden/katten har rört på sig ett tag och då leder och muskler blivit varma. Skulle du märka att haltande och stelhet kvarstår är det oftast ett tecken på långt gången artros.

Det finns idag en mängd olika tillskott som du kan ge hundar/katter med artros. Dessa har den gemensamma nämnaren att de hjälper till att hålla lederna mer rörliga. Tillskott som dessa kan kanske även behövas för djur som inte har artros men som kanske har blivit opererade och under återhämtningen inte varit så rörliga och stelheten blivit ett problem.

Du kan självklart ge tillskott till hund och katt som en förebyggande åtgärd mot artros. Vi erbjuder ett flertal produkter med näringsämnen som främjar en god ledhälsa på lång sikt.