Frakt 39kr  
Fraktfritt över 600kr  

Munhälsa

Munvård för hund och katt

Bra salivproduktion hos djur kan bidra till att stöta bort de bakterier som ger upphov till plack och tandsten som i sin tur kan leda till tandlossning.

Djur kan inte, till skillnad från oss människor, ta hand om sin munhälsa själva. Vi som djurägare har ansvaret över våra djurs munvård.

Munvård för hund och katt är precis lika viktigt som för oss människor. Vi vet hur ont det kan göra att ha dåliga tänder och på samma sätt är det för våra djur. Likheterna mellan människor och djur då det gäller munvård är fler än man tror. Precis som att vissa av oss har lättare att få tandsten och till exempel inflammation i tandköttet så är det samma med hundar och katter. Grundmunhälsan kan alltså variera från djur till djur.

Alla djur får problem med tandsten och tandköttsinflammationer förr eller senare, i olika hög grad givetvis. Du som djurägare kan förhindra en del av problemen genom enkla åtgärder. Till detta hör givetvis regelbunden tandborstning men om tandsten redan har bildats kan inte tandborstning ta bort det.

Att ta hunden eller katten till veterinären för borttagning av tandsten är ett alternativ men då ska djuret sövas vilket i sig kan vara riskabelt och då i synnerhet om djuret är lite äldre.

Hos oss finner du produkter för munvård för såväl hund som katt som hjälper till att hålla tänderna, fina, starka och fria från tandsten.

Varför inte prova vår Anti-Plack? Anti-Plack innehåller bland annat ett naturligt växtämne från havsalger. Ingredienserna tas upp i blodet och tillsammans med djurets egna saliv bildas en sammansättning som gör att tandsten vittrar sönder och att nya beläggningar inte får fäste. Det är välkänt att en bra salivproduktion hos djur kan bidra till att stöta bort de bakterier som ger upphov till plack och tandsten.